ЕКОНОМСКА ШКОЛА КРАГУЈЕВАЦ

О НАМА

ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ

Уредбом о отварању државне трговачке академије у Крагујевцу, објављеном у „Службеним новинама“ од 12. октобра 1943. године почела је са радом Државна трговачка академија у Крагујевцу. Просторије школе налазиле су се у изнајмљеној згради Кафане „Златибор“ у ондашњој Кнез Михајловој улици број 40, у насељу Палилула.

Школске 1949/1950. године школа мења назив и постаје Економска средња школа.

Током школске 1970/71. школа поново мења име и постаје Школски центар за економско и стручно образовање “Борис Кидрич“, да би у складу са променама у друштву, крајем 80-тих, добила назив који и данас има – Економска школа. Подручје њеног рада било је и остало исто : економија, право, администрација.

За све време свога постојања, кроз традицију дугу много година, Економска школа представља расадник знања, идеја, културних садржаја и извориште будућих младих интелектуалаца.

Ученици школе су највећа покретачка снага и неисцрпан извор енергије који треба правилно усмерити и контролисати, омогућити им да иду у корак са временом како би по завршетку школовања постали не само добри стручњаци већ и личности спремне за живот које негују праве вредности.

У стварању визије модерне, реформисане школе колектив школе не може сам учествовати већ је неопходно учешће свих актера како школског тако и ваншколског живота: ученика, родитеља и локалне заједнице чији смо део.

Само заједничком акцијом можемо ићи ка унапређивању квалитета наставе, побољшању услова рада, стварању подстицајне атмосфере за наставу и учење. Све то води стварању школе која није место обавезе већ место у стицању жељеног знања.

У свакодневном напредовању информационе технологије , мноштву нових открића и сазнања, у транзиционим променама у друштву на свим нивоима, школа мора наћи место које јој припада и никако не сме имати улогу пасивног посматрача.

Циљ нам је да ученицима понудимо и омогућимо наставу са модерним аудио визуелним средствима, да обогатимо у складу са потребама времена и ученика наставни план и програм, да омогућимо несметан и брз проток информација, стручно усавршавање наставничког кадра и подизање компетенција школе на виши ниво.

Економска школа у Крагујевцу има за крајњи задатак да се укључивањем у савремене друштвене и научне токове, уз поштовање интереса и потреба ученика, појави као препознатљива установа коју сви прихватају као пријатеља ученика.

slika-skole-2.jpg
IMG_6213-1-1.jpg

УПРАВА ШКОЛЕ

Иван Божовић

ДИРЕКТОР

Небојша Туцаковић

СЕКРЕТАР

Данијела Јовић

ШЕФ РАЧУНОВОДСТВА