Eurobank опремила два кабинета економске школе у Крагујевцу

Београд, 27. септембар 2021. године – Седму донацију у оквиру самосталног друштвено-одговорног пројекта „Школа као нацртана за Вас” Еуробанк је реализовала у Економској школи у Крагујевцу. Банка је ученицима ове школе обезбедила 25 рачунара са одговарајућим сервером и другу вредну опрему за Банкарски кабинет и кабинет за Обуку у осигуравајућем друштву. Вредност донације износи више од 1,2 милиона динара, а средства су прикупљена хуманитарном Мастерцард кредитном картицом „Еуробанк Велико срце”. Нова опрема користиће ученицима образовног профила комерцијалиста и службеник у банкарству и осигурању у њиховом даљем школовању.

Поред тога, са жељом да додатно унапреди квалитет њиховог образовања, Еуробанк је у сарадњи са издавачком кућом Лагуна, свим ђацима Економске школе обезбедила попуст за куповину књига, као и гифт програма у књижари Делфи у Крагујевцу.

„Верујемо да су млади људи највећа покретачка снага једног друштва и да их је потребно на време усмерити и обезбедити им адекватне услове за развој и напредак. Веома смо поносни што и у овако изазовним временима можемо да допринесемо њиховом професионалном развоју уз велику подршку Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и клијената, корисника хуманитарне Мастерцард кредитне картице. До сада смо кроз пројекат Школа као нацртана за Вас уложили више од 7,2 милиона динара и на тај начин обезбедили квалитетније образовање ученика средњих економских школа у Србији“, изјавила је Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк.
„Ово је веома важна донација за Економску школу у Крагујевцу и захвални смо Еуробанци која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе нашег школског система и одлучила да улаже у образовање младих. Опрема која је додељена овој школи биће велика подршка ученицима, који ће након школовања бити спремнији за тржиште рада. Заједнички циљ свих нас је да радимо на обезбеђивању квалитетних услова за рад и учење”, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Опремање кабинета новом опремом допринеће већој заинтересованости и мотивацији ученика за рад, учење и стицање нових знања. Такође, и наставници који раде у овим кабинетима имају жељу за додатним усавршавањем и обукама из области банкарства и осигурања. Еуробанк потврђује да разуме потребе за улагањима у образовање младих људи, како би они по завршетку школовања одмах могли да се укључе у рад у банкарском и осигуравајућем сектору.Надам се да ће ученици и професори на најбољи могући начин искористити привилегију рада и учења у овако опремљеним кабинетима на задовољство свих”, изјавио је Иван Божовић, директор Економске школе у Крагујевцу.

Самостални друштвено-одговорни пројекат „Школа као нацртана за Вас“ Еуробанк је покренула 2018. године, а за то време опремиљено је осам рачунарских кабинета у шест градова Србије и издвојено више од 7,2 милиона динара.