Јубиларни 80. Дан школе

Све је почело 9.новембра 1943. године.
80 година касније, с поносом обележавамо Дан школе уз поздравни говор директора Ивана Божовића:
„Поштовани гости, колеге, ученици,
Данас смо се окупили овде како бисмо прославили 80 година постојања ове школе. Ово је посебан тренутак у историји постојања наше образовне установе, тренутак када се присећамо прошлости, славимо садашњост и гледамо према будућности.
Осам деценија рада школе представља не само богату историју, већ и континуирани труд и преданост наставника и ученика који су прошли кроз наше учионице. Сваки корак који смо направили, сваки изазов који смо савладали, свака генерација која је прошла кроз наша врата, обогатили су ову установу.
Економска школа увек је била место где се стварају пријатељства, где се подстиче знање, креативност и разумевање. Гледајући уназад, можемо бити поносни на све што смо постигли, на све оне људе који су били кључни за све наше успехе.
Ипак, данас гледамо ка будућности. Свесни смо да свет око нас брзо напредује , технологија се мења, друштво се развија, а образовање остаје темељ за успех. Као школи, наш задатак је да се прилагодимо тим променама и осигурамо нашим ученицима да одавде оду спремни за изазове који их очекују.
Док славимо 80 година прошлости, желимо се усмерити према стварању још боље будућности за нашу школу. Сви ми овде, ученици, наставници, особље, родитељи, заједно смо градитељи те будућности. Економска школа ће и даље бити место где се негује љубав према учењу, развија карактер, подстиче креативност и иновација. Хвала свима који су допринели Школи током ових 80 година, и хвала свима који ће доприносити у годинама које следе.
Овом приликом, посебно желим да се захвалим и да поздравим колеге који су током прошле школске године отишли у пензију: Драгана Маринковића и Гордану Тодоровић.
Срећан Дан школе и нека ова важна годишњица буде почетак нове ере успеха и образовања!
Хвала и живели!“

Ученици драмске секције уз подршку хора Економске школе са инструменталном пратњом на гитари, виолончелу и клавијатурама провели су нас кроз уметничке правце европске модерне. Извели су представу под називом „Књижевни доручак“ у ком су на симболистички, надреалистични и футуристички начин оживели идеје водећих мислилаца тога доба.

Антиратне поруке, естетске и етичке вредности ових идеја и покрета оживљене на сцени, комуницирале су лако са публиком савременог тренутка. Ученици су тако постигли првобитну замисао читавог пројекта , а то је да су оригиналне, уметничке идеје, универзалне и свевремене.